Kroz naše individualne ili grupne radionice, naš poslovni savjetnik/trener (u privatnom životu poznat kao Life coach) pomaže poduzetnicima i ostalim profesionalcima da prevladaju sadašnje poteškoće te da rastu u skladu s postavljenim ciljevima. Jedna od možda najvećih investicija u poslovanju ili karijeri upravo je odluka o odabiru poslovnog savjetnika.

Odabir ovakve poslovne suradnje osmišljen je kako bi se iskoristili puni potencijali poduzeća.

Kroz svoj rad, poslovni savjetnik nije samo trener koji radi samo na jednom području (marketing, prodaja, proizvodanja i dr.); on je savjetnik, motivacijski govornik, terapeut, koji radi sa svim razinama menadžmenta i zaposlenika kako bi se prvenstveno definirali ciljevi (karijere, osobni, ili najčešće, oboje) te krenulo s uklanjanjem prepreka koje se nalaze na putu ostvarenja. Jedna od tehnika koja se koristi u ovom radu su konstelacije. Kroz konstelacije trener orijentira cjelokupni kolektiv prema rješenju, a ne prema problemu, te dobiva uvid kako posložiti cjelokupno poslovanje da bi se omogućilo poboljšanje u sadašnjem trenutku. Na ovaj način dobivaju se personalizirani savjeti i planovi rasta kako bi se povećali prihodi, ubrzala karijera ili povećao rast poslovanja. Kroz dobro razriješene konstelacije dobrobit će se reflektirati ne samo na poslovanje, nego i na sve zaposlenike, ali i poslovne partnere.

Konstelacijske poslovne radionice rade se s tvrtkama na mjesečnoj bazi (ovisno o prirodi suradnje, čak i više puta mjesečno) te se kroz redoviti rad s trenerom dobiva najbolji učinak, jer se na taj način cjelokupna tvrtka dodatno motivira. Najbolji primjer ovoga možemo vidjeti kroz treniranje s trenerom u teretani; u ovom radu klijenti dižu veće kilaže i rade više ponavljanja nego što bi to sami napravili. Ista situacija je i u ovom obliku rada jer će si kroz konstelacijski rad klijent postavljati veće ciljeve, „razmišljati izvan kutije“ te brže i inovativnije ostvarivati poboljšanja, a time i prihode za tvrtku.

Ines Lazarević Rukavina

Više o Ines možete pogledati na sledećem linku: https://centarzalicnirazvoj.com/clan/ines-lazarevic-rukavina/