Kako da izmasirate i opustite svoja stopala koristeći eterična ulja?

Korak 1:

Izaberite svoje EU. Koristite razblaženo ulje ili mešavinu zajedno sa biljnim uljem. Počnite masiranjem od centra tabana jedne noge, trljajući u smeru kazaljke na satu. Tokom perioda od nekoliko minuta, ukupno, postepeno povećavajte veličinu krugova i dodajte pritisak. Zatim pređite na drugu nogu, pokušavajući da ponovite na isti način i vreme i postupke koje ste izveli na prvom stopalu. Na taj način stvorite ravnotežu između stopala i jedne i druge noge dok masirate.

Korak 2:

Gurnite zglob u središte stopala, zatim masirajte područje u malim krugovima. Zatim promenite nogu. Ovo će aktivirati slezinu na levom stopalu, a jetru na desnoj strani.

Korak 3:

Masirajte kuglice stopala palčevima i zglobovima prstiju. Ovo smanjuje pritisak i napetost. Zadržite fokus na jednoj nozi nekoliko minuta pre nego što pređete na drugu u isto vreme.

Korak 4:

Radite na srednjem, baznom i vratnom delu palca da biste deblokirali kontrolne delove mozga. Koristite palac ili bokser da pritisnete prst na nožni prst, čineći kružno kretanje nadole. Zatim možete preći na isti pokret na svakom prstu druge noge, pre nego što prebacite stopala. To će smanjiti stres i deblokira emocije.

Korak 5:

Sledeći rad je na peti stopala. Pritisnuti donji centar i velike kosti koje se nalaze sa obe strane stopala. To cilja na prostatu kod muškaraca i na reproduktivne organe kod muškaraca i žena.

Korak 6:

Zaokružite i završite masažu stopala, radite na vrhu stopala i gležnjevima nekoliko minuta na svakoj nozi. Ako osetite bol u određenoj zoni ili refleksu, blago smanjite pritisak. Bol je dobar pokazatelj gde je potrebna pažnja, ali idite nežno. Nastavite masažu i vremenom bol treba da se povuče, što ukazuje na dobrobiti organa i telesnih sistema.
Ako želite da usavršite određenu problematičnu oblast u telu, konsultujte sliku “refleksološke karte” iznad koje vam pokazuje određene oblasti na stopalima koje treba da trljate za odgovarajući organ. Međutim, čak i ako ne dobijete tačno mesto, EU će i dalje biti apsorbovana od strane stopala i pronaći svoj put kroz krvotok do ciljnog područja. Pošto se ulja tako lako apsorbuju kroz stopala, molimo Vas da koristite samo najkvalitetnija ulja zajedno sa organskim nosačima.

Izvor: https://thetruthaboutcancer.com

Više o refleksoterapiju, aromaterapiju možete pogledati na sledećem linku: https://www.facebook.com/refleksoterapija.rs/