Da li ste ikada primetili da kada osetite određeni miris, on vas vraća u prošlost ,oživljavajući uspomene iz detinjstva ili vaše mladosti ? Naravno da jeste! Miris vrućeg hleba iz furune podseća me na moju baku a miris štrudle sa makom na jednu divnu ženu Rožu,koja je najbolje na svetu pravila študlu sa makom, uvek kad ja dolazim u posetu jer je znala da je obožavam!I verujte niko nije znao da napravi takvu štrudlu sa makom kao ona!

To se dešava svima nama i za to postoji dobar razlog.

  1.  Molekuli esencijalnih ulja su dovoljno mali da cirkulišu ljudskim tkivom donoseći hranljive materije u ćelije   odnoseći otpad i toksine iz ćelija.
  2.  Esencijalna ulja takođe nose elektrone i kiseonik ljudskom tkivu.
  3.  Esencijalna ulja nose kodirane informacije koje se mogu prevesti ćelijskom DNK i koje mogu biti od velike   terapeutske koristi ljudima – na fizičkom, mentalnom i emocionalnom nivou.
  4.  Postoji na stotine, ako ne i hiljade različitih jedinjenja koja se nalaze u molekulama EU, a svaki ima afinitet za   određene ćelije ljudskog tela.
  5.  Molekule esencijalnih ulja su poput enzima, hormona, vitamina i liganda. Oni nose informacije koje su važne   samo za ćelije sa receptorskim mestima koja mogu da prihvate taj određeni ligand ili molekul.
  6.  Dakle, neki molekuli ulja gravitiraju u mišićnom tkivu, neki nervima, drugi još uvek probavnom sistemu, a   neki srcu, itd., Svaki od njih nam koristi, uključujući uklanjanje toksina i otvaranje emocionalno sačuvane   memorije u DNK.
  7.  Ne samo što ulja mogu da pomognu u oslobađanju ćelijskih sećanja sačuvanih bilo gde u telu, u zavisnosti od   ulja koja se primenjuju, nego takođe direktno stimulišu limbički sistem ili emocionalni mozak koji se nalazi u   centru naše glave.
  8.  Naše oči, uši, jezik i osećaj dodira inervisani su tako da njihove poruke prvo pređu u mozak preko kore velikog   mozga. Nos je, međutim, drugačije inervisan. Povezuje se direktno sa limbičkim mozgom tako da će nečiji   odgovor na aromu biti više emocionalan nego što može biti racionalan.
  9.  Zbog toga, jer inhalirana ulja direktno utiču na emocionalno sedište u našem mozgu gde se traumatična   sećanja često čuvaju i zato što ulja mogu da oslobode ćelijska sećanja sačuvana bilo gde u telu, mogu nam biti   od velike koristi ako nam pomognu da očistimo obrasce iz nesvesnog.Skriveni emocionalni obrasci mogu da   kontrolišu naš život i sprečavaju nas da dođemo do pune manifestacije našeg potencijala.


Upotreba paketa FEELINGS (Osećaji) kompanije Young Living

Gari Young kaže, „Nanesite ulja za osećaje pre rada i svake noći pre spavanja. Radite to 30 dana i promenićete svoj život. “Da li želite da promenite svoj život? Onda probajte! Ali pre nego što uopštee razmislite o početku … porazgovarajmo o tome kako da koristite komplet da biste znali u šta se upuštate. Kada nabavite svoj Feelings paket, možda ćete želeti da testirate svoju emocionalnu reakciju na ono što ste upravo kupili. Vrlo je moguće (i normalno) da na bilo koja od esencijalnih ulja možete imati drugačiju emocionalnu reakciju od prijatelja ili člana porodice, a ponekad mogu biti veoma snažna. Na kraju, nauka nam govori da je miris direktno povezan sa limbičkim centrom mozga (tamo žive i emocije i sećanja)! Sedite na mirno mesto sa olovkom i papirom i otvorite svako esencijalno ulje koje se nalazi u setu. Udahnite 5 dubokih udaha iz svake bočice i zabeležite sve emocionalne reakcije ili misli koje iskaču na svaku. Možda ćete se osećati preopterećeno, emocionalno, srećno ili možda ništa nećete doživeti. Sve što smatrate u redu je! Sve je to deo procesa. Ako u bilo kojem trenutku osetite da vam je Feelings set prevelik, upotrebite samo jedno ili dva esencijalna ulja ili ostavite sa strane ona koja deluju najjače na vas dok ne budete spremni da ih koristite.
Kada je u pitanju sukob između razuma i emocija, čovek će uvek  izdvojiti emocije. Prema mnogim autorima  99%  životnih odluka je doneseno na osnovu emocija. “Dakle, ako želite voditi svoj ​​život i donositi dobre odluke koje dovode do zdravlja, sreće i ispunjenja, trebate biti svesni svoje trenutne emocije i naučiti kako da se  oslobađate emocija koje vas pritiskaju iz prošlosti.

Većina naših emocija koje doživljavamo iz dana u dan, a ne odgovoraju nasim  aktuelnim dešavanjima.Poslednje potiču iz programiranja u ćelijskom sećanju ,a koje su utisnute na osnovu  emocionalnim iskustava iz  naše prošlosti,  a iz  vremena kada nismo bili u stanju da ih  razumemo,  menjamo i rešimo.

To zaboravljeno ,traumatično iskustvo u našim telima,  ima uticaj na svaki aspekt našeg života, a posebno  kada donosimo važne odluke.Kada su naše misli  ograničene, strahovima i nedostatakom samopouzdanja,  kada se ne osećamo dovoljno dobro, tada  donosimo odluke koje ograničavaju naš uspeh.Ograničeno razmišljanje dovodi do ograničenog  izbora, to bi moglo dovesti do ograničenog života.Posledica je uveliko udaljavanje  od Boga i potencijala koje u  stvarnosti nosimo  u sebi.

Fokusirajući se na rešenja i regulacijom emocija možete uređivati ​​većinu aspekata svog života – fizičke, mentalne i duhovne aspekte. Esencijalna ulja su idealna sredstva koja će vam pomoći u ovom zadatku, jer oni putuju svojim molekulima pravo u središte emocija u mozgu i možemo ponovno otvoriti pitanja koja smo davno zaboravlili, omogućuju nam da ih obradimo  i rešimo ih  jednom zauvek.Kada očistite svoj ​​emocionalni teret,  stvarate čist put do ostvarenja vaših pravih i najvećih potencijala.

Svako esencijalno ulje ima svoju frekvenciju.Esencijalna ulja apsorbuju naše misli.Ulja su registrovana kao namera.Namera je usmerena energija.Kada se primenjuje s ciljem,nanošenjem ulja na stopala, ona mogu za 60 sekundi temeljno ući u sve ćelije, utiču na kreativno razmišljanje i izbacivanje  negativne energije iz ćelija i time povećavaju frekvenciju  u ćelijama  u našem telu.U takvom stanju možete kreirati  nove želje  za bolje sutra.Za vas ne postoje, (osim onih za koje se  sami odlučite) ograničenja.”

Koja esencijalna ulja se nalaze u Feelings setu?

U paketu Feelings se nalaze šest predivnih ulja.Koristite ih po određenom protokolu koji se dobija uz paket kako bi sa pravilnim korišćenjem ulja dobili najveće benefite za Vas.

Nakon što završite sa nanošenjem ulja, poslušajte svoje telo! Možda želite da se okupate, da razgovarate, da plačete, plešete po sobi, zaspite ili zagrlite svoju decu. Ponekad osećanja izlaze u našim snovima ili možemo primetiti manja izdanja već sledećeg dana. Samo obratite pažnju na detalje života. Ako ste srećniji ili ste možda grublji – razmislite o tome šta je objavljeno u vašoj poslednjoj sesiji i kako to utiče na vas. Ili možda ništa ne osećaš. To može biti normalna reakcija, jer možda još niste spremni pristupiti emocijama duboko u sebi. Ovo je način i ujedno potvrda sa kojom nakon korišćenje kompleta FEELINGS možete slobodno da kažete sebi: „Oslobađam se emocija u meni“ i to svaki put kada nanesete ova esencijalna ulja iz seta.

Vaš aroma savetnik, Branka Prolić Dimitrić

 

Više o Branki možete pogledati na sledećem linku: https://centarzalicnirazvoj.com/clan/branka-prolic-dimitric/