Partnerski odnosi u numerologiji  su veoma kompleksna oblast. U našem bioritmu, i u našem numeričkom kodu, jasno piše kako funkcionišemo u odnosu sa partnerom. Način našeg funkcionisanja vezan je , odnosno, naš je nesvesni plan koji sastavljamo u detinjstvu, a stvaramo ga pod uticajem roditelja, njihovih verbalnih ili neverbalnih poruka. Pre ili kasnije se zapitamo, šta je to u našoj prirodi ili karakteru što nas navodi da razmišljamo , odlučujemo, vrednujemo, i pravimo životne izbore. Događa nam se da često pravimo pogrešne izbore i donosimo pogrešne odluke, a pritom ništa ne menjamo, zauzimamo neki stav i čvrsto ga se držimo. Naši ključni izbori ” pišu “naš scenario u životu i naročito   odnosu prema partneru. Ovaj životni scenario je nesvestan jer se usvaja u ranom detinjstvu, ne preispitujemo ga, jer poruke roditelja doživljavamo kao istinu koja ne podleže raspravi, pa se u daljem životu odražavaju na naš emotivni život. Dakle, način na koji se ponašamo u vezama zavisi od uverenja koja smo usvojili.

Uverenja su na osnovu toga,

JA SAM OK – TI SI OK -A IMAJU GA OSOBE KOJE SU SIGURNE U SEBE. ONI SU SE U DETINJSTVU OSEĆALI VOLJENO I ZATO SU SIGURNI U SVOJIM VEZAMA. NITI SE PRETERANO VEZUJU, NITI PARTNERA GURAJU OD SEBE, ZNAJU DA SU VREDNI TUĐE PAŽNJE, A DRUGE DOŽIVLJAVAJU KAO POUZDANE.NJIHOVI SU ODNOSI PUNI BLISKOSTI.
JA SAM OK – TI NISI OK – OVAKVE OSOBE IZBEGAVAJU BLISKOST ZBOG ZANEMARIVANJA EMOCIJA U DETINJSTVU. IZBEGAVAJU JAKE EMOCIJE, NEUGODNE SU IM, NE UMEJU DA IH POKAŽU I MISLE KAKO DRUGI NISU POUZDANI DA BI IM PRUŽILI EMOCIJU.ONI IH , NAŽALOST GENERALIZUJU I NE PRAVE RAZLIKU.
TI SI OK – JA NISAM OK – OVO SU NESIGURNE OSOBE ZBOG OSCILACIJA RODITELJSKE PAŽNJE. SMATRAJU DA NISU DOVOLJNO VREDNI PAŽNJE U LJUBAVI. SVOJIM STRAHOVIMA OTERAJU PARTNERA JER NEMAJU POVERENJA U NJEGA NITI VERUJU U MOGUĆNOST EMOCIJE PREMA SEBI.

Odustajanjem od pogrešnih uverenja i zabludama u ljubavi, dolazi se do autonomije ličnosti, a samim tim menjaju se odnosi u vezama. Jer, ako je vaša rečenica – ja nemam sreće u ljubavi, zavirite u prošlost.

Najčešće zablude u ljubavi su :

ljubav boli – ne, boli nedostajanje, strah od gubitka i neostvarene potrebe.
ljubav je zaljubljenost – ne, ljubav je zrela odluka da volimo nekoga sa svim njegovim manama i vrlinamaljubav se zaslužuje – ne, kod iskrene ljubavi se ne traži odricanje od sopstvenih potreba, niti se nagrađuju očekivanja
ljubav znači da se ne može živeti bez nekoga – ne, to je zavisnost. ljudi biraju da žive u paru
ljubomora je merilo ljubavi – ne, to je odraz straha i nesigurnosti
ljubav podrazumeva brigu – ne, to je odraz nepoverenja
samo jednom se voli – ne, mnogo puta se voli, treba prevazići razočarenje i ne kažnjavati sebe i druge zbog lošeg iskustva

ODNOSI KROZ ISTE I RAZLIČITE BIORITAMSKE BROJEVE

Bioritam izražava naše psihofizičke mogućnosti u datom trenutku. To je promenljiva veličina i menja se u skladu sa Zemljinim okretanjem oko svoje ose i oko Sunca, pa se menja na svaka dva sata.

Bioritam se dobija sabiranjem dana i meseca rođenja, te svođenjem na prost broj
pr.23 11 = 2+3+1+1 = 7
Dva ista broja bioritma
Ako partneri , u ljubavnim odnosima, imaju isti broj, to može biti otežavajuća okolnost, jer da bi veza funkcionisala, jedno mora da popušta.U nekim trenutcima partneri slično reaguju i u ovakvim kombinacija postoji samo krajnost – lepo – otežano.
1+1 – ovakav par , sa jedinicama u bioritmu, mora biti izuzetno svestan i duhovno obrazovan. veza može izgledati mirna i jaka, ali će jedan od njih osećati da se mnogo čega odriče i odnos može postati pasivan, a pravo vreme za prave odluke se neće iskoristiti.
2+2 -kod  ovakve kombinacije , veza je zasnovana na emocijama, što nije garancija za trajnost, jer će biti mnogo otežanja i opterećenja. partneri će blokirati jedno drugo i u vezi trpeti gubitke.
3+3 – ova kombinacija može dobro da funkcioniše samo ukoliko partneri nauče da kontrolišu svoju impulsivnost. u protivnom veza neće biti održiva.
4+4 – ovo je već garant za dobar sklad, mir i spokojstvo.
5+5 – ovo je racionalan spoj u kome partneri ne ograničavaju lične slobode, fini sklad, kroz ovakav odnos jačaju svoje ličnosti. ukoliko s ograničavaju jedno drugo, neodrživo.
6+6 – posvećenost porodici i vezi.nametaće dominaciju jedno nad drugim, emocije će ih povezati i činiti vezu stabilnom, odživo uz ustupke i toleranciju.
7+7 – duhovno jake osobe, dopunjavaće se i i dobro razumeti, ako se izbegnu mogući konflikti veza će se održati.
8+8 – iritirajuća veza jer se međusobno optužuju za neuspehe. konflikti u komunikacijama, neodrživo na duže.

9+9 – karmička veza, predstavlja otežanja. nije garancija za održanje, čak i ako uđu u brak.

RAZLIČITI BIORITAMSKI BROJEVI

Različiti bioritamski brojevi dobro se međusobno dopunjavaju i to donosi mogućnosti prevazilaženja konfliktnih situacija.

X+Y – 1 – racionalna veza i ima sve uslove da dobro funkcioniše.ukoliko se partneri dopunjavaju, veza je održiva. opasnost leži u prevelikom analiziranju što ih može opteretiti.
X + Y – 2 – ovo predstavlja zajednicu u kojoj će jedan partner biti blokiran i iskorišćavan protiv svoje volje. bolje prolazi partner sa neparnim brojem bioritma.
X + Y – 3 – izuzetno jake emocije, i oba partnera će ispuniti svoja emotivna očekivanja.
X + Y – 4 – veoma otežan odnos koji ne garantuje trajnost, obostrana optuživanja će ugroziti vezu.
X  + Y -5 – uspešan odnos obojen prijateljstvom i poštovanjem. daje velike mogućnosti.
X + Y -6 – veza predodređena da se kruniše brakom. potreba za porodicom i harmonijom je presudna i neke razlike se mogu lako prevazići.
X + Y -7 – težak odnos. teškoće su ljubomora, posesivnost i veliko sumnjičenje.traumatična veza koja nije održiva.
X’ + Y – 8 – mirna i harmonična veza, nema emotivnih oscilacija, predstavlja smirenje za oba partnera.

X + Y – 9 – karmička veza kroz koju mora da se prođe bez obzira na teškoće. na nezadovoljstva u vezi ne treba burno reagovati, već na miran i dostojanstven način izaći kada to bude donelo okolnosti.

Nevena Đukić
Više o Neveni možete videti na sledećem linku:
https://centarzalicnirazvoj.com/clan/nevena-djukic/