Project Description

Biljana Dobrić

Biljana Dobrić

Biljana Dobrić

Rođena sam u Beogradu, 1953.g.

Posle gimnazije sam završila matematiku na PMF, u Beogradu. Od 1977.g. sam radila u bankama u IT sektoru, u Sektoru za organizaciju, tehnologiju i informatiku. Radila sam poslove programiranja, projektovanja i vođenja projekata najsavremenijim alatima i metodologijama. Prvih 10 godina sam radila sa Japancima (Fujitsu Facom) u okviru projekta koji su oni vodili za banku. Posle 1990.g. sam bila “majka” projekta kojim se ponosim. IIS (Integralni Informacioni Sistem) Beobanke za poslove sa građanima. Sve vreme je bilo potrebno i neophodno učenje, usavršavanje.

Najveći deo bankarske karijere sam bila  na rukovodećim pozicijama stš je pored znanja iz te oblasti podrazumevalo veliki rad i dobru komunikaciju sa zaposlenima. I zaista, timski rad  je davao odlične rezultate.

2000.g. sam položila ispite u SRRS (Savezu Računovođa i Revizora Srbije), dobila licencu za ovlašćenog računovođu. Otvorila sam i agenciju za knjigovodstvo i računovodstvo i paralelno radila 10 godina u banci i agenciji.

Posle 36 godina rada sam u penziji. Držim časove  matematike i trenutno proučavam Vedsku matematiku.

U toku mog radnog veka tehnologija se, takođe,  brzo menjala i stalno sam morala da učim. Dragoceno znanje sam dobila i od starijih, iskusnih kolega koji su svoje znanje nesebično delili onima koji su ga želeli.

Drago mi je da sam deo Centra za lični razvoj i savetovanje Kesejić zato što su tu mladi koji su voljni da uče i izbore se za sebe. Došao je red da i ja nekome budem podrška. Istovremeno, drago mi je da nešto novo čujem i naučim.