Project Description

Biljana Bešević

Biljana Bešević
Biljana Bešević

Biljana Bešević, diplomirani pedagog, edukant 2.godine Sistemske porodične terapije, Energetski psiholog –praktičar i instruktor Hatha joge i joge za trudnice.

Rođena sam 3. januara 1968. godine u Arilju. Studije pedagogije sam zavrsila na Filozofskom fakultetu u Beogradu, 1992.godine, a stručno usavršavanje nastavila odmah nakon rođenja svoje dvoje dece, Milice i Aleksandra… Stalno sam zaposlena kao pedagog-samostalni stručni saradnik u jednoj velikoj osnovnoj školi u Šidu. Imam 25 godina iskustva u radu sa decom, roditeljima i nastavnicima. Učestvovala sam u reformskim aktivnostima kao voditelj edukativnih seminara a u ustanovi sam učestvovala u razvojnim projektima i bila koordinator u inkluzivnom projektu za učenike sa poteškoćama u razvoju. Prošla sam brojne obuke koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta nastave i učenja, timskog rada i veština komunikacije .Uporedo sa stručnim usavršavanjem u okviru svog primarnog zanimanja, put razvoja i rada na sebi nastavila sam preko izučavanja različitih terapeutskih pravaca u okviru Sistemske porodične terapije kod neuropsihijatara Radmile Micović, Marklene Milojković i kliničkog psihologa Jelene Srne, zatim- joge i joge za trudnice  u okviru različitih škola: Joga Saveza Srbije i Vidya škole joge Dragana Lončara i  Energetske psihologije na Astrološkom Institutu Johannes Kepler  kod profesora Aleksandra Imširagića i dr. Lee Imširagić. Sertifikovani sam instruktor Hatha joge i prenatal joge od 2012 .godine a 2018 .godine sam dobila sertifikaciju na Institutu Kepler i stekla još jedno zvanje: Praktičar Energetske psihologije i konsultant  Energetske Astrologije.

“Ko u čuda veruje, čuda i stvara!”

Otkriće Energetske psihologije za mene je bilo ravno čudu!  Zakon i Ustav Univerzuma, Fizika Svesti… da li sam još kao srednjoškolka dok sam revnosno donosila odluku o svom budućem zanimanju, podsvesno znala za ova čudesna znanja pa sam u jednom trenutku izjavila da ću upisati ni manje ni više nego Astronomiju (Zakon Zvezda) i izazvala opšti smeh. Potreba da stvari, ljude, okolnosti gledam na drugačiji način, potreba da budem u mašti i kreativnoj vizualizaciji, da radim i stvaram u tišini, da drugima dajem onda kada se osetim spremnom i kad imam šta da dam a ne kad je rok, radno vreme, tako treba, neko je tako rekao… potreba da obnavljam svoju energiju jer sam hipersenzibilna i osećam energije drugih… potreba da brinem o sebi jer samo tako mogu da budem korisna i sebi i drugima…. potreba da budem “lenja”, da se isključim jer mi to daje prostor da se povežem sa svojim tokom, da uhvatim ritam… Sve te potrebe ostavila sam zaključane zajedno sa tom “smešnom” idejom o Astronomiji . Ali da sam drugačija važilo je i dalje. Nisam odustajala od potrage… potrage za svojim načinom: da priđem svemu i  radim drugačije. Da budem uvek nova i sveža. Potragu za novim znanjima i novim počecima. A sva znanja i početke nazvala sam Tkanjem Dobrih navika. Mi smo bića navika. One su naša sudbina. Ako želimo stvarno da se menjamo potrebno je da promenimo svoje navike koje su naši autopiloti. To je  promena koja podrazumeva ne samo napuštanje starih vrednosti, uverenja već i kreiranje potpuno novih. Suštinski postajemo neko drugi. Ne menjamo se u suprotno nego u DRUGAČIJE i to za vrlo kratko vreme izmenom toka energije , tj. energetskom korekcijom. U tome se ogleda magičnost tehnika Energetske psihologije sa ciljem postizanja punog potencijala koji svako nosi u sebi.

Moja najveća promena tokom edukacije iz Energetske psihologije i rada na energetskim centrima: izlazak iz pasivnosti i  uloge žrtve, odlučnost u delovanju  i ostvarivanju zamišljenog – prihvatanje gde sam i jasnoća gde želim da budem, zauzimanje za sebe bez straha i lična odgovornost

Moj put bih nazvala : Od Filozofije vaspitanja (pedagogija), preko Nauke o telu (joga), do Filozofije prevaspitavanja sebe (Energetska psihologija).

Najveća inspiracija su mi moja deca. Sebe kao roditelja vidim kao nekog ko ih inspiriše da budu autentični i hrabri. U tome vidim najznačajniju primenu znanja iz Energetske psihologije: da šaljem i unosim svetlo u DNK mojih predaka i potomaka  i da inspirišem druge na istu takvu promenu i hrabrost.

Moj moto nakon više od 2000 održanih časova je:

Sve je moguće – Vežbaj, vežbaj i sve će doći!

Vodim:

– grupne časove joge po jedinstvenom konceptu i nazivu: BumBar joga – fitness Kosmičkog bića koji predstavlja spoj Hatha joge i Energetske psihologije. Simbolikom Bumbara i posvećenošću instruktora na  joga časovima, polaznici dobijaju podršku  i uče da u potpunosti angažuju svoje sposobnosti ka produktivnosti i ostvarenju cilja, da iskorače iz stanja “mrzovolje” u stanje entuzijazma i vizije.

– grupne časove joge za trudnice i partnersku jogu za buduće roditelje sa naglaskom na ranoj komunikaciji sa bebom i  partnerskom odnosu.

– inidividualne Energetske konsultacije sa klijentima koji žele da reše različite vrste problema koji su uvek uzrokovani disbalansom u određenom energetskom centru , odnosno čakri i koji se manifestuju na nivou emocija, uma i tela.

– pedagoško savetovanje sa porodicama

– radionice ličnog razvoja

– dva fb profila i u pripremi je stranica Tkanje Dobrih Navika.

Kontakt telefon: 064 563 8034